blank

Güve, görünüş olarak kelebeğe benzeyen kanatlı bir böcektir. Bedeni sık tüylerle kaplıdır ve mat renklidir. Halk arasında yaşadığı alana bağlı farklı isimlerle bilinen güveler, yumurtlama yöntemi ile çoğalırlar. Yumurtalarını kozalar örerek bu kozaların içerisinde saklayan güve, ortalama 4-8 mm arası boyundadır. En sık rastlanılan güve türleri arasında elbise güvesi, kürk güvesi, buğday güvesi, perde güvesi, fıstık güvesi ve halı güvesi gibi güve çeşitleri bulunur.

Güve kelebeği oldukça güçlü algılama yeteneğine sahiptir. Bedeni sık kısa tüylere sahip güve, türlerine göre tüy uzunluklarında ve renklerinde farklılık görülebilir. Güveler bulundukları alanlardaki gıda ve nesnelere oldukça zarar verirler. Her güve türü kendi yaşam alanlarında bulunan ürünlere arar verir. Örneğin elbise güvesi, ev içinde bulunan eşya ve kıyafetleri kemirerek beslenirken, tahıl güvesi tahıl ürünlerinin içlerini boşaltarak zarar verir.

Güve yavruları yumurtadan ilk çıktıklarında larva halindedir, uygun sıcaklıkta 1–2 hafta içerisinde kelebek halini alırlar. Güvelerin en büyük düşmanı yarasalardır, fakat güveler güçlü algılama yetenekleri sayesinde düşmanından kurtulabilir. Yarasanın avlanırken attığı çığlık sesini duyabilecek kadar keskin bir kulağa sahip olan güve böceğinden kurtulmak için Aktek ilaçlama şirketimizden günün her saati güve ilaçlama ve böcek ilaçlama talebinde bulunabilirsiniz.

Deri güvesi

Deri güvesi, hayvan derisinden yapılmış ürünler kullanır. Güve bu eşyaları sürekli kemirerek zarar verir. Elbise deposu, fabrika, atölye gibi yerlerde çok sayıda güveye rastlamak mümkündür. Yılda 4–5 defa üreme yapan güve onlarca yumurta bırakabilir. Her tür güveye göre farklı ilaçlama yöntemi kullanılır.

Odun güvesi
Odun güvesi, odunla beslenmesinden dolayı bu ismi alır. İnsanları ve hayvanları ısırmaz. Ahşap olan her şeye zarar verir. Mobilyalarınızın çürümesine, neden olur. Yumurtalarını ördüğü koza içine saklar ve korur.

Tahıl güvesi
Tahıl güvesi, tahıl yiyerek beslenir, tahılların içini yer dış kabuklarını bırakır. Tahılda yaşayan bu güve türüne bu yüzden bu isim verilir. Tahıl güvesine evlerde, tahıl ambarlarında, depolarda tahıl olan yerlerde rastlamak mümkündür. Yumurtalarını buralara bırakarak çoğalırlar. İnsanları ısırarak zarar vermezler, tahıllara oldukça çok zarar verirler. Tahıl güvesi ilaçlaması için ilaçlama şirketimizle irtibata geçiniz.

Halı güvesi
Halı güvesi, evde ve iç alanlarda eşyalar arasına yerleşerek zarar görmesini sağlar. Hayvansal eşyaları sürekli kemirir, yumurtalarını kıyafetlerin koltuk altı, yaka altı, dikiş arası kısımlarına yerleştirir. Halı güvesi, mobilya güvesi, kürk güvesi, giysi güvesi elbise güvesi gibi birçok isimle anılabilirler.

Güve Böceği Hakkında Sık Sorulan Sorular

1-Güvelerin yapısı nasıldır?
Güve, kanatlı, kelebeğe benzeyen, mat renkli, kısa tüyleri olan, bir haşeredir. Algılama yeteneği oldukça güçlüdür, tahıl, ambar, depo, fabrika gibi alanlarda çok sayıda görülebilir. İlaçlama yaptırarak güveden tamamen kurtulabilirsiniz.

2-Güve ne renktir?
Güveler, farklı renk ve büyüklükte görülebilir. Siyah, sarı, kahve, gri, kırmızı en fazla görülen güve rengidir. Renkleri mattır, tüyleri türüne göre kısa veya uzundur.

3-Güvelerin üreme şekli nasıldır?
Güvede üreme şekli yumurta yaparak olur. Güve yaşadığı ortamın uygun sıcaklık derecelerine bağlı olarak yılda 4–5 defa yumurta bırakır. Nemli ve ılık ortamlarda daha hızlı ve fazla yumurtlama yaparlar. Güveler yumurtalarını bulundukları ortamda, her yere bırakabilir.

4-Güvenin beslenme şekli nasıldır?
Güveler, bulunduğu alana bağlı beslenme sağlar. Tahıllar arasındakiler tahıllarla, eşyalar ve giysiler arasındaki güveler eşyaları kemirerek beslenme sağlar. Sık havalandırma yapılmayan eşyalara yerleşerek, önemli zararlara neden olurlar.

5-Güveler nerelerde bulunur?
Güve, farklı yerlerde bulunur ve bulunduğu yere göre farklı isimler alır. Güve tahıllarda, elbise aralarında, halılarda, mobilyada görülebilen bir haşeredir. Eşyaları sürekli kemirerek zarar görmesine neden olur. Güveden kurtulmak için, ilaçlamanın önemi büyüktür, ilaçlama yaparak güveden kurtulmanız mümkündür.

6-Güve ilaçlama nasıl yapılır?
Güve ilaçlaması, su bazlı hazırlanan ilaçlarla yapılır. Güve ilaçlamada kullanılan ilaçlar kokulu, kokusuz ilaçlardır. Bu ilaçlar, ziraat mühendisleri kontrolünde hazırlanmalı, motorlar yardımı ile püskürtülerek yapılmalıdır.

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

× Whatsapp İle İletişime geç