blank

Kalorifer böceği omurgasız hayvanlar grubunda incelenen, antenli bir böcektir. Kalorifer böceklerinin altı tane ayakları vardır ve çok hızlı koşabilirler. Özellikler sıcak ve nemli alanları yaşam alanları olarak tercih eden kalorifer böcekleri, bir gecede bir yaklaşık 5 km kadar yol yürüyebilirler. Geceleri daha aktif olan kalorifer böcekleri, gündüzleri ise pek ortalıkta görülmezler. 

Kalorifer böcekleri çok pis böcekler olup, özellikle pastane, fırın, lokanta gibi sıcak ve yiyeceğin bol olduğu alanlarda sık görülürler. Unlu ve şekerli gıdaları seven hamam böceği türleri, her türlü yenilebilen ve yenilemeyen maddeler ile beslenmelerini sağlayabilirler. Kalorifer böcekleri, canlıların kanını emerek yada ısırarak beslenme sağlamazlar. Yiyecekleri bulunduğu mekanlar içerisinde ilk olarak mutfak, kiler ve banyo gibi alanlarına yerleşen kalorifer böceği ilaçlama, bu alanlarda bulunan gıda ürünleri ile beslenirler ve mikroplarını bu ürünler üzerine bırakırlar. Bir hamam böceği türü olan kalorifer böceklerinden insanlara, diğer hamam böceği türlerinde olduğu gibi çeşitli hastalıklar bulaşabilir.

Kalorifer böceği çok güçlü bünyeye sahip böceklerdir. Açlığa ve susuzluğa uzun süre dayanabilirler. Genellikle renkleri kırmızımsı ve kahverengi olan kalorifer böcekleri, çok hızlı çoğalırlar ve hızlı ürerler.

Kalorifer böceklerinden kurtulmak için eczane ve marketlerden alınan ilaçlar çözüm değildir. Kalorifer böceğinden kurtulmak için mutlaka ilaçlama şirketlerine kalorifer böceği ilaçlaması yaptırmalısınız. Kalorifer böceği ile mücadele edilmemesi durumunda çok hızlı üreyen hamam böcekleri kısa sürede çoğalarak bütün alanı işgal ederler. Bir ev içerisinde geceleyin görülen bir tane kalorifer böceği aslında o ortamda binlerce kalorifer böceği olduğunun işaretidir.

Kalorifer böceği ilaçlama konusunda deneyimli ve sağlık bakanlığı onaylı Aktek ilaçlama şirketimizden destek alabilirsiniz. Kalorifer böceği ilaçlama ve her türlü böcek ilaçlamalarında günün her saati 7/24 hizmet veren Eskişehir’de bulunan Aktek ilaçlanma şirketimiz kullandığı etkili ilaçlar ve uzman ekibi ile sizlerin kalorifer böceklerinden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Kalorifer Böceği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kalorifer böceği(alman hamam böceği) ile mücadele etmek ilaçlama eğitimi almış, sağlık bakanlığı onayı ile çalışan şirketlerin işidir. Kalorifer böceği, zor ölen, hızlı üreyen, hızlı hareket eden bir haşeredir. Dışarıdan alıp uygulayacağınız ilaçlar yeterli olmaz. Bilinçsiz yapılan ilaçlamalar maddi, manevi zarara neden olur.

Kalorifer böceği(alman hamam böceği)insanları ve hayvanları ısırmaz. Her yerdegezen çok pis olan kalorifer böceği, açıkta bulunan gıdalar üzerinde gezer, mikroplarını buraya bırakır. Dizanteri, astım, verem, deri hastalıkları, alerjik reaksiyon, mantar hastalıkları bu gibi nedenlerle insanlara bulaşır.

Kalorifer böceği(alman hamam böceği) daha çok kuru ve ılık ortamda yaşamayı tercih eder. Kalorifer böceği, ev içinde insanların bulunduğu yerler daha ılık olduğundan buralarda sık görülür. İç alanlarda, insanların gıdalarına ortak olarak yaşar.

Kalorifer böceği, evde ise kokulu ilaçlama veya jel ilaçlamanın bir defa ilaçlanması yeterli olur. Kalorifer böceği, işyeri, lokanta, restoran gibi gıda üzerine çalışan yerlerde sık görüleceğinden, buralara mutlaka periyodik olarak ilaçlama yapılması gerekir.

Kalorifer böceği(alman hamam böceği) her yumurta yapmasında, 150–200 arası yumurta bırakır.18–20 gün sonunda yavrular yumurtadan çıkmaya başlar. Kalorifer böcekleri sürekli yumurtlama halindedir. Ölüm halindeyken bile yumurta bırakma durumunda olurlar.

Kalorifer böceği, ilaçlaması yapmak eğitim, tecrübe ve önemlisi yasal belge gerektirir. İlaçlama için yasal belge sahibi olmak şarttır. İzin belgesi olmadan ilaçlama yapmak ve yaptırmak suçtur. İlaçlamada kullanılan ilaçlar sağlığa zarar vermeyen ilaçlar olmalıdır. İlaçlama yaptıracak insanlara gerekli belgeler verilmeli, yapılması gereken işlemler anlatılmalıdır.

Kokulu ilaç uygulaması anında etkisini gösteren bir ilaçlamadır. Su bazlı hazırlanır, motorlar yardımı ile püskürtme yapılarak uygulanır. İlaçlama yapılacak alan ilaçlama yapılırken ve sonrasında 4–5 saat kapalı kalmalıdır. Jel ilaçlama yönteminde alanı terk etmenize gerek yoktur, böcekler ilaçları yer ölür, ölen böcekleri yiyen diğer böceklerde ölmeye devam eder.

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

× Whatsapp İle İletişime geç