Kene görünüş olarak basık vücut yapısına sahip olan ve beslenmesini kan emerek sağlayan zararlı bir böcektir. Keneler insanlar ve hayvanlar için oldukça tehlikeli haşerelerdir. Karın kısımları çok esnek yapıda olan kene haşereleri, kan emdikçe şişerler. Bir kene kendi ağırlıklarının 100 katı kadar kan emer. Renkleri genellikle kahverengi ve kızıl tonlarındadır. Keneler özellikle yaz aylarında kırsal alanlarda, çayırlıklarda, ormanlarda büyükbaş …
Aylık arşivler: Ağustos 2022
Örümcek İlaçlama
Örümcek, zehirsiz ve zehirli birçok türü bulunan ve ayrıca dünyanın her yerinde görülen bir canlıdır. Örümceğin yüzlerce türü yaşamaktadır. Bazı örümcek türlerinin çok etkili zehirleri vardır. Hatta örümcek ısırması sonucunda bir insanı birkaç dakika içerisinde öldürebilecek kadar etkili zehre sahip örümcek türleri vardır. Özellikle sıcak havaları sevmesi nedeniyle sıcak havalarda daha çok aktif olan örümceklerin boyları 2–3 …
Pire İlaçlama
Pire, canlılardan kan emerek beslenen, hareketini zıplayarak sağlayan küçük bir haşeredir. Ortalama 3–6 mm arasında boya sahip olan pire haşereleri, kan emerek beslenirler. Renkleri çoğunlukla kahverengi ve kırmızı olan pireler oluşumunu üç evrede tamamlar. Bu evreler yumurta, larva ve pupa şeklindedir. Çok gelişmiş bir zıplama yeteneğine sahip olan pireler, yaklaşık olarak 50cm dikey, 50cm de yatay olarak zıplayabilen …
Salyangoz ilaçlama
Salyangozlar yumuşakçalar grubundan olup, karada yaşayan bir canlıdır. Salyangozlar sırtlarında sert bir kabuk taşırlar bu kabuk sayesinde salyangozlar kendilerini tehlikeden korurlar. Salyangoz kabuğuna bakıldığında yukarıya doğru burularak oluşmuş sert yapılardır. Baş ucunda kalın iki tane antenleri bulunan salyangozlar, besin maddelerini bu antenler sayesinde bulurlar. Salyangoz böcekleri beslenmelerini hem etçil hem de otçul olarak sağlarlar. Otçul beslenen salyangoz böcekleri, bitkilerin taze …
Sivrisinek ilaçlama
Sivrisinek, dünyanın her yerinde görülmesi mümkün olan bir sinek türüdür. İnsanlardan kan emerek beslenen sivrisineklerin üremeleri için kan emmeye ihtiyaçları vardır. Dişi sivrisinekler beslenmelerinde kan emmeye ihtiyaç duyarken, erkek sivrisinekler ise meyvelerin özsuları ile beslenirler. Çok güçlü koku alma duyuları olan sivrisinekler, uzak mesafelerden bile insanların kokularını alırlar. Özellikle insanların ter kokuları sivrisinekleri çeker. Sivrisinek …
Tahta kurusu İlaçlama
Tahta kurusu, kan emerek yaşayan bir böcektir. Vücut yapıları oval olan tahta kurusu haşeresinde 6 tane ayak bulunur. Dünya üzerinde ortalama 100 yakın türü bulunan tahta kurdu haşeresi, ışığa duyarlı bir haşere olup geceleri daha aktiftirler. Evde tahta kurusu, yatak, yorgan içlerinde, koltuk dikişlerinde, dolap içlerinde görülürler ve özellikle gece olduğunda ortalıkta daha çok görülürler. …
Tespih Böceği İlaçlama
Tesbih böceği türüne göre 1-2 mm ile 3cm arası boya sahip bir böcektir. Tespih böceği, dışarıdan gelebilecek bir tehlike hissettiğinde hemen yuvarlak biçimde bedenini kıvrık hale getirir. Bu sebepten adına tespih böceği denir. Tespih böceğinin vücut yapısı bölmeler halinde olup, baş kısmında antenleri vardır. Genellikle gri renkte olan tespih böceklerinin kahverengi ve siyah renkleri de …
Zehirli Yılanları İlaçlama
Yılan, dünyanın her kıtasında yaşayan, sürünerek hareket eden, uzun ve yuvarlak vücut yapısı ile sürüngen bir canlıdır. Birçok türü zehirli olan yılanların zehirlerinin etkisi türlerine ve yaşam alanlarına göre değişmektedir. Yılanların ayakları ve kanatları yoktur, hareketlerini tamamen sürünerek sağlarlar. Boyları türlerine göre değişmesine rağmen ortalama 1–2 metre boyundadır. Fakat tropikal ortamlarda yaşayan 10 metrenin üzerinde …